Samtalskväll "Att vandra för klimatet, om hur pilgrimstraditionen kan hjälpa oss i omställningen till ett hållbart liv och ett hållbart samhälle"

må 22.8 kl. 19.00

Olofsgården

Med bärkraft och pilgrimsprästen Annika Spalde.

Samtalskväll "Att vandra för klimatet, om hur pilgrimstraditionen kan hjälpa oss i omställningen till ett hållbart liv och ett hållbart samhälle". Med bärkraft och pilgrimsprästen Annika Spalde.

 

 

 

Detta är en del av: Pilgrim’s Walk for Future: Fred med jorden - Fred med varandra

Inom rörelsen Pilgrim's Walk for Future kommer vi i år att vandra fyra veckor fram till det svenska riksdagsvalet. Syftet är att påminna oss alla, väljare såväl som beslutsfattare, om de verkligt stora framtidsfrågorna och hur de hänger ihop. Vandringen kommer ske under mottot “Fred med jorden - fred med varandra” - som grundstenar för ett hållbart liv. 

Som tidigare vandrar vi både för att reflektera över våra egna liv och den omställning vi behöver göra, och med ett budskap till makthavare: Sverige behöver agera nu för att uppfylla sina åtaganden enligt Parisavtalet, och vi vill se politiker som tar detta på allvar och hjälper oss att ställa om vårt samhälle.

Inspirationen kom först från den finska pilgrimsrörelsen som planerar för en vandring på 80 mil i sommar, från Nyslott i de östra delarna av landet till Åbo. Temat för denna vandring är att skydda och bevara planetens hav och vatten. I Åbo tar vi så att säga över stafettpinnen, den 14 augusti, och vandrar vidare ut i skärgården på den led som kallas St Olofs sjöled. Efter cirka tolv dagar når vi Sverige (Grisslehamn) och vandrar vidare ner genom Roslagen mot Stockholm dit vi anländer den 9 september.  

Vi uppmuntrar alla att vandra med oss dessa veckor! Ett sätt är att arrangera en vandring på den ort du bor med hjälp av det material som kommer finnas på hemsidan. Vi kommer också som förra året att livesända dagligen med reflektioner, böner och rapporter om hur vi har det. Ett annat är att komma med oss rent fysiskt - antingen över en dag eller flera dagar. Vi välkomnar dagsvandrare kl 9 på morgonen - ta med vatten och en matsäck!

För frågor mejla annika.spalde at svenskakyrkan.se. 

Svenska kyrkan har beslutat om en Färdplan för klimatet. Pilgrim’s Walk for Future är en del av denna, men vi samarbetar med många.

 

Preliminär rutt över Åland: 
 

21 aug Svinö - Lemland ca 16 km

22 aug Lemland - Jomala ca 20 km

23 aug Jomala - Gottby ca 21 km

24 aug Gottby - Hammarland ca 22 km

25 aug Hammarland - Grisslehamn, ca 20 km plus färja

  • Vuxna Vuxna

Öppna länk i ny flik